VELİ BİLGİLENDİRME REHBERİ

Sayın Velimiz,

Uzun bir aradan sonra öğrencilerimizle yeniden buluşuyoruz. Okullarımızı özlemle açıyoruz ve çok heyecanlıyız. Çocuklarımızın sağlığının korunması için okullarımızda hazırlıklar tamamlandı. İlginiz ve iş birliğiniz bize her zaman güç verdi. Salgın sürecinde Bakanlığımızın eğitim faaliyetlerine yönelik emekleriniz ve gönül birliğiniz için teşekkür ederiz. Bu kez desteğinize ihtiyacımız var. Süreci hep birlikte atlatacağız. Aslında bildiğiniz hususları ailenizin ve öğrencilerimizin sağlığı için hatırlatmak ve vurgulamak istedik.

Öğrencimize...

-Ortak kullanım alanlarında bulunan eşyalara ve yüzeylere (servis ve toplu ulaşım araçlarındaki tutamaklar, kapı kolu, tırabzan, duvarlar vb.) dokunmaması; dokunması hâlinde elini yüzüne, ağzına, burnuna ve gözüne temas etmemesi gerektiğini,

-Ellerini belirli aralıklarla sabun ve su ile yıkamasını, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kolonya veya antiseptik madde ile temizlemesini,

-Kişisel hijyenine dikkat etmesini,